Izrada logotipa

Dizajn logotipa profesionalnog izgleda

Izrada i dizajn logotipa diktira Vaš kompletan grafički dizajn i vizualni identitet, a kasnije i sav brending Vaše firme.

Vrlo je važno povjeriti dizajn logotipa stručnjacima s iskustvom kod njegove izrade!

 

Naši radovi:

 

Dizajn logotipa: jednostavnost ili kompliciranje?

Ekstremno detaljan dizajn logotipa teže je zapamtiti! 

Zašto onda gubiti vrijeme na izradu i dizajn logotipa kada trebate nešto jednostavno?

Kada pokušate napraviti neki jednostavni dizajn logotipa tada shvatite da je u biti teže osmisliti takav nego komplicirani. Jednostavni dizajn logotipa trebao bi reflektirati jasnu poruku o vašem poslovanju.

 

Primjer jednostavnog loga koji je lako pamtljiv i odmah šalje poruku o kojoj grani djelatnosti se radi

 

Izrada logotipa, planiranje i dizajn logotipa

Pametno osmišljen logotip baziran na jednostavnim principima, osim samog vizualnog komuniciranja, također misli i na budući dizajn svih ostalih materijala (web stranice, letci, posjetnice/vizitke, odjeća, brending proizvoda...).

 

 

 

Zašto mi treba logotip?

Koja je glavna svrha logotipa ili vašeg zaštitnog znaka?

 

Kod procesa izrade logotipa moramo imati na umu da logotip bude automatski prepoznatljiv, da inspirira, odiše sigurnošću i povjerenjem. Logotip je jedan od aspekta tvrtke koji kreira komercijalni brend i njegovi oblici, boje, fontovi i grafike su oni koji Vas ističu od konkurencije. Dakle, logotip služi kako bi vas prepoznali.

Dobra izrada logotipa je prepoznatljiva, praktična, u jednostavnoj grafičkoj formi i treba prenositi namijenjenu poruku. Značenje koje treba diktirati kvalitetan dizajn logotipa uglavnom se odnosi na poruku koju takav logotip prenosi. Kod izrade logotipa trebalo bi imati u vidu da bi logotip trebalo biti moguće otisnuti u bilo kojoj veličini, u više boja i u jednobojnoj varijanti.